06 37 17 27 71 of 06 53 282 164
Omgeving

Bergen, Noord-Holland

Bergen en omgeving

Het dorp Bergen en het vijf kilometer verder gelegen Bergen aan Zee bevinden zich in het mooiste gebied van de provincie Noord-Holland. Dit afwisselende duin- en bosgebied strekt zich achter het Noordzeestrand uit van Camperduin aan de noordzijde tot Wijk aan Zee aan de zuidzijde. De natuur biedt hier volop rust en er zijn prachtige wandel- en fietspaden die langs gezellige dorpen als Schoorl, Egmond en Castricum leiden.

Bergen

Bergen aan Zee

Bergen Noord-Holland telt ongeveer 30.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van bijna 120 km². Al meer dan een eeuw staat het dorp bekend als artistiek. Er wonen in Bergen veel schilders, schrijvers en kunstenaars. In de zomermaanden zijn er kunstmarkten rondom de Ruïnekerk, muziekfestivals en de Kunst10daagse, die in oktober tienduizenden bezoekers trekt. In het centrum bevinden zich een groot aantal restaurants en gezellige terrassen.

Bergen aan Zee is vooral bekend als badplaats. De lange boulevard biedt op verschillende plaatsen toegang tot het brede strandzand. Langs de boulevard en op het strand bevinden zich meerdere strandpaviljoens en het zeeaquarium: een wonderlijke onderwaterwereld met de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken.

Dagje uit in de omgeving

 

Binnen een afstand van 30 kilometer heeft de regio rond Bergen een groot aantal attracties, musea en interessante steden te bieden, die een verblijf onder alle omstandigheden tot een ontspannen vakantie maken. Vanuit uw vakantiehuis rijdt u binnen een half uur onder andere naar:

Kaasmarkt, Alkmaar

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Zaanse Schans, Zaandam

Dierenpark Hoenderdael, Anna Paulowna

Veerboot Den Helder – Texel

Amsterdam