06 37 17 27 71 of 06 53 282 164
Omgeving

Friese Meren, Friesland

Omgeving Friese Meren

Natuur- watersportparadijs Eernewoude ligt aan de rand van het De oude Venen, een Nationaal Park met een oppervlakte van bijna 4.000 ha. tussen Leeuwarden en Drachten. Het is een natuurgebied met een rijke historie, meer dan 500 soorten hogere planten en ruim honderd verschillende soorten vogels. Een groot deel van De Oude Venen is aangewezen als Natura 2000 gebied. Uw vakantiehuis met eigen is de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen verblijf in Friesland, de watersportprovincie bij uitstek!

it Wiid

 

 

omgeving Friese Meren

De omgeving biedt een groot aantal wandel-, fiets- en vaarroutes. Vanuit Eernewoude brengen pontjes de bezoekers over naar de aangrenzende dorpen Warten en De Veenhoop. Het bezoekerscentrum De Wiidpleats bevindt zich (samen met het Fries Landbouwmuseum) aan de Kooidyk 8 te Eernewoude. De culturele hoofdstad Leeuwarden en de Friese steden Drachten, Heerenveen en Sneek bevinden zich alle binnen een straal van 25 kilometer vanaf uw comfortabele vakantiewoning.

Wilt u optimaal genieten van alle mogelijkheden voor watersport? Lekker achteroverleunen op een boot en genieten van het heerlijke landschap? De provincie Friesland heeft online een handig overzicht samengesteld met twaalf vaarroutes, de brugtijden, aanlegplaatsen en alle boten die u ook zonder vaarbewijs in de regio kunt huren. Fryslân Ahoy!

Dagje uit in de omgeving

 

Uitstapjes en dagrecreatie is onder meer mogelijk door het bezoeken van:

Woudagemaal, Lemmer

AquaZoo, Leeuwarden

Swimfun, Joure

Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand

Eise Eisinga Planetarium, Franeker